Weekend op het Wad (workshop)
"Water, land en lucht"

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de onbewoonde eilanden is natuurreservaat. Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebeid.  Zeker in september en oktober zijn er ontstellend veel vogels.  Vrijwel zeker zien we ook veel zeehonden. (Er leven er zo'n 38000 in het wadden-gebied)

 

Dit weekend start vrijdagavond 30 september in de haven van Harlingen. We gaan aan boord van een royale (18 of 20 pers.) Oostzee tjalk. Dit zal ons vervoermiddel en accommodatie zijn voor het weekend. Het schip is uitermate geschikt om te kunnen droogvallen en geeft ons zodoende de gelegenheid van boord te gaan wanneer het water is weggetrokken.

Eenmaal aan boord worden de route en bestemming bepaald. Deze zijn namelijk afhankelijk van het weer en de getijden. Het is de bedoeling zoveel mogelijk op het wad te blijven. Dat betekent dat we vroeg in de ochtend, laat in de avond en op elk moment dat we maar willen fotografisch aan de slag kunnen. 

 

Tijdens het weekend gaan we in op het technisch goed fotograferen maar vooral op het goed leren kijken. Wat is interessant en wat niet, wat laat je weg en wat neem je mee in je beeld.

 

Er zal tijd zijn voor het bewerken van je ruwe beelden en we zullen zeker tijd inruimen om de gemaakte beelden te bespreken. 

Duur: van vrijdag 30 sept.20 uur tot zondagmiddag 2 okt. 17 uur.   

Kosten: 395 euro pp. (incl. alle maaltijden, drank is voor eigen rekening)

Groepsgrootte:De groepsgrootte is 9 - 12 personen. Dat is wat groter dan normaal bij mijn workshops maar ik begeleid deze workshop dan ook niet alleen. De fotografen Jan en/of Mart Smit (smitinbeeld.nl) zullen mij vergezellen op deze trip. Er is zo voor iedereen ruim aandacht om hem/haar te helpen betere foto’s te maken.

Het schip: Er is een optie genomen op een comfortabel 20 pers. schip met 4 x 2 pers. hutten en 3 x 4 pers. hutten. royale keuken, 2 douches & 2 toiletten. We zullen de verdeling van de hutten in goed overleg doen maar het zal duidelijk zijn dat geen aanspraak kan worden gemaakt op het hebben van een prive hut.

Niveau: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

 

Note: Het zal duidelijk zijn dat het programma niet vast kan zijn er er soms alternatieven moeten worden gezocht i.v.m. weersomstandigheden