Midweek op de Waddenzee
Zeilen en fotograferen in het hart van ons Waddengebied

VOLGEBOEKT !

Nog eentje?

Yep!

Wegens het snel volgeboekt zijn van de midweek (29sep-2okt) gaan we nu een tweede midweek te organiseren en wel de midweek 14 september - 18 september. Lees hieronder verder voor de details.

Algemeen

Mijn Waddenweekend is al jaren een groot succes. Door het uitvallen van een groot aantal fotoreizen van zowel Jan Smit als van mezelf willen we nu samen een midweek op de Waddenzee en de Waddeneilanden organiseren.

 

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de vele onbewoonde eilandjes is natuurreservaat. Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebied.  Veel vogels en vrijwel zeker zien we ook veel zeehonden. (Er leven er zo'n 38000 in het wadden-gebied)

Het concept van deze midweek is gelijk aan het weekend alleen kunnen we nu een veel groter stuk van het prachtige Waddengebied bestrijken. De extra tijd geeft ons nu ook de mogelijkheid om het schip af te gaan en te gaan fotograferen op de eilanden zelf.

 

Met deze trip krijg je zo in 5 dagen een heel goed beeld van een groot deel van ons Nederlandse Waddengebied.

Ons schip 

De 'Larus' is een stoere historische platbodem. Gedurende deze dagen is ze ons vervoermiddel, ons restaurant, onze werkplek en onze accommodatie. Bij goede winden zullen we zeilen. Met een 25 meter lange platbodem is dat op zichzelf al een avontuur. We kunnen een groot deel van het wad bestrijken en afhankelijk van wind, weer en getij onze koersen bepalen. Uiteraard is het droogvallen een fenomeen en dat zullen we dan ook een flink aantal keren doen. Het lopen over de zeebodem is altijd weer iets bijzonders!

We zullen een aantal eilanden aandoen waarbij we weer andere fotografische onderwerpen voor de lens krijgen. Aan boord heb je ruimschoots de tijd om je foto's te selecteren en te bewerken in bijvoorbeeld Lightroom, Nik Plugins en dergelijke. Het meenemen van je laptop wordt dan ook sterk aangeraden. Natuurlijk zullen we een fotobespreking doen om het gemaakte werk in een gezellige en positief opbouwende sfeer te bespreken  

 

Jan Smit en ikzelf zullen je op alle mogelijke fotografische vlakken ondersteunen!


Corona-proof

We moeten helaas nog steeds rekening houden met de COVID-19 maatregelen die het RIVM adviseert. Dat houdt in dat iedereen een eigen hut krijgt. Dat heeft helaas wel direct de consequentie dat we slechts een vrij kleine groep van maximaal 8 mensen kunnen meenemen.  

DSCF8276-Edit.jpg

Samenvatting

Duur: van maandagochtend 14 september 10 uur tot vrijdagmiddag 18 september ca. 15 uur. 

Vertrek en aankomst: De haven van Harlingen

Kosten: 995 euro pp.  Alle maaltijden en drank zijn inbegrepen. 

Inbegrepen: Eten en drinken, accommodatie, vervoer en fotografische begeleiding.

Begeleiding: door natuurfotografen Jan Smit en Charles Borsboom.

Groepsgrootte:De groepsgrootte is min.7, max. 8 personen. 

Het schip: Er is een optie genomen op de Larus, een comfortabel 24 pers. schip met 9 hutten (7 x 2 pers.  en 2 x4 pers.). Een royale keuken, gezellige gemeenschappelijke ruimte, 2 douches & 2 toiletten.

Niveau: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

Belangrijk: Op al mijn workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon

© 2012 - TODAY by Charles Borsboom, Delft, The Netherlands   |  +31 6 524 774 35