top of page
DJI_0355.jpg
Midweek op de Waddenzee
Zeilen en fotograferen in het hart van ons Waddengebied

Algemeen

De workshop van 17-21 mei zat heel snel VOL !!

Er blijkt echter interesse voor een tweede workshop te bestaan.  Daarom hebben we opnieuw hetzelfde grote schip "De Poolster" weten te huren voor de midweek van 23-27 augustus.

 

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de vele onbewoonde eilandjes is natuurreservaat. Het Waddenzeegebied heeft een grote natuurwaarde en staat dan ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebied. Veel vogels en ook veel zeehonden. (Er leven er zo'n 38000 in het waddengebied)

Doordat we nu meer tijd hebben dan tijdens de weekendworkshop kunnen we een veel groter stuk van het Waddengebied bestrijken. De extra tijd geeft ons ook tijd om het schip af te gaan en te gaan fotograferen op de eilanden zelf.

 

Met deze trip krijg je zo in 5 dagen een heel goed beeld van een groot deel van ons Nederlandse Waddengebied.

Ons schip 

De "Poolster" is een, zeer royaal, stoer historisch zeilschip en gedurende deze dagen is ze ons vervoermiddel, onze werkplek, ons restaurant en onze accommodatie. Bij goede winden zullen we zeilen. Met een 36 meter lange platbodem is dat op zichzelf al een avontuur. We bepalen, afhankelijk van wind, weer en getij, onze route. Uiteraard is het droogvallen een fenomeen en dat zullen we dan ook een flink aantal keren doen. Het lopen over de zeebodem is altijd weer iets bijzonders!

 

Eveneens afhankelijk van onze route zullen enkele eilanden aandoen waarbij we weer andere fotografische onderwerpen voor de lens krijgen. Aan boord heb je ruimschoots de tijd om je foto's te selecteren en te bewerken in bijvoorbeeld Lightroom, Nik Plugins en dergelijke. Het meenemen van je laptop wordt dan ook sterk aangeraden. Natuurlijk zullen we een fotobespreking doen om het gemaakte werk in een gezellige en positief opbouwende sfeer te bespreken  

 

Jan Smit en ikzelf zullen je op alle mogelijke fotografische vlakken ondersteunen!


Covid-19 (en 20 & 21) -proof

We moeten helaas nog steeds rekening houden met de COVID-19 maatregelen die het RIVM adviseert. Dat houdt in dat iedereen een eigen hut heeft. Mede om die reden is er gekozen voor een zeer royaal schip waarin we de regels goed kunnen handhaven.

_FCB0932-Edit.jpg
DSCF2595-Edit.jpg
DSCF2504-Edit.jpg
DSCF4997.jpg
DJI_0355.jpg
DSCF8107.jpg
DSCF8276-Edit.jpg

Samenvatting

Duur: van maandagochtend 23 augustus 10 uur tot vrijdagmiddag 27 augustus ca. 14  a 15 uur. 

Vertrek en aankomst: De haven van Harlingen

Kosten: 995 euro pp.  Alle maaltijden en drank zijn inbegrepen. 

Inbegrepen: Eten en drinken, accommodatie (privehut), vervoer en fotografische begeleiding.

Begeleiding: door natuurfotografen Jan Smit en Charles Borsboom. Catering etc. door Yvonne Borsboom

Groepsgrootte:De groepsgrootte is min.10, max. 12 personen. 

Het schip: Er is een optie genomen op de klipper "Poolster", een zeer royaal, comfortabel 34 pers. schip met 14 hutten. Een royale keuken, grote en gezellige gemeenschappelijke ruimte, 2 douches & 2 toiletten.

Niveau: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

Belangrijk: Op al mijn workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page