top of page
DJI_0355.jpg
Workshop op het Wad:  Water, lucht en land

Volgeboekt !

Ook voor 2021 staat de alweer vijfde fotoworkshop op de Waddenzee op de agenda. Dit keer met een luxe tweemaster en een groep van max. 12 deelnemers zwerven we het weekend van 16 april - 18 april over het prachtige wad. Uiteraard heel veel fotografie zowel vanaf de boot als vanaf het wad tijdens het droogvallen. De periode is gekozen vanwege de goede getijden. Het laagtij valt tijdens dit weekend ongeveer samen met zowel zonsopkomst als met zonsondergang. 

Een prachtige combinatie van rust, zeilen, gezelligheid en natuurlijk, daar komen we voor, geweldige fotografiemogelijkheden.

 

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de onbewoonde eilanden is natuurreservaat. Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebied.  Veel vogels en vrijwel zeker zien we ook veel zeehonden. (Er leven er zo'n 38000 in het wadden-gebied)

 

Dit weekend start vrijdagavond 16 april in de haven van Harlingen. We gaan aan boord van een royale tweemasterige Stevenaak. Dit schip zal onze accommodatie zowel als ons vervoermiddel zijn voor het weekend. Het schip is uitermate geschikt om te kunnen droogvallen en geeft ons zodoende de gelegenheid van boord te gaan wanneer het water is weggetrokken.

_FCB0921.jpg
DSCF8054.jpg

Eenmaal aan boord worden de route en bestemming bepaald. Deze zijn namelijk afhankelijk van het weer en het getij. Het is de bedoeling zoveel mogelijk op het wad te blijven. Dat betekent dat we vroeg in de ochtend, laat in de avond en op elk moment dat we maar willen fotografisch aan de slag kunnen. 

Er zal tijd zijn voor het bewerken van je ruwe beelden en er is zeker ook tijd om de gemaakte beelden te bespreken. 

DSCF8049-Edit.jpg

Duur: van vrijdag 16 april, 19 a 20 uur tot zondagmiddag 18 april, ca. 15.30 a 16.00 uur.   

Kosten: 430 euro pp.  Alle maaltijden en drank zijn inbegrepen.

Inbegrepen: Eten en drinken, accommodatie, vervoer en fotografische begeleiding. (All-In)

Groepsgrootte:De groepsgrootte is min. 10, max. 12 personen. 

Het schip: Er is een optie genomen op een comfortabel 24 pers. tweemaster met 8 hutten (4 x 2 pers.  en 4 x4 pers.). Een royale keuken, gezellige gemeenschappelijke ruimte, 2 douches & 2 toiletten. We zullen de verdeling van de hutten in overleg doen maar het zal duidelijk zijn dat er geen aanspraak kan worden gemaakt op een privé hut. Maximaal 2 personen per hut!

Niveau: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

De weersomstandigheden zullen mede ons programma bepalen. Uiteraard is er heel veel tijd voor fotografie ingeruimd al zal er soms dus naar een alternatief moeten worden gezocht.

Belangrijk: Op al mijn workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page