top of page

Online Workshops

In deze tijd van afstand houden en thuis werken bied ik sinds enige tijd workshops online aan. De afgelopen (Corona) tijd heb ik met kleine groepjes deelnemers een aantal van dit soort online workshops gedaan. De conclusie is unaniem dat het verrassend goed werkt. 

 

Tijdens een online workshop kunnen de deelnemers meekijken op mijn scherm en kan ook het scherm van een deelnemer worden gedeeld met anderen. Je ziet en hoort elkaar dus. Deze manier is m.i. de beste manier om een echte 'live' workshop te benaderen.

Op dit moment bied ik een aantal verschillende workshops aan maar heb je een specifieke onderwerp en/of vraag laat me dat dan a.u.b. weten.

 

Maatwerk behoort altijd tot de mogelijkheden!

Screenshot 2020-05-20 at 16.37.56.png

1) Fotografie algemene basis

Uitleg van belichting, gebruik van scherptediepte, etc. Het gaat hier echt om de basistechnieken zodat je nadien de camera vrijwel blindelings kunt bedienen en je volledig kunt storten op het kijken en componeren van het beeld. Met andere woorden, je gebruikt de camera niet meer op de 'P' stand maar snapt volledig wat je doet.

De workshop bestaat uit 3 sessies. In overleg zal worden bepaald op welke tijdstippen de sessies zullen plaatsvinden. In de tussentijd zullen opdrachtjes moeten worden gedaan.

 

2) Fotobespreking (kleine groepje (2-4). of privé portfoliobespreking )

Een zeer leerzame manier om goed te leren fotograferen is het kijken naar andermans beelden. In deze workshop zullen we collectief foto’s bespreken, beelden van jezelf en die van de andere deelnemers. De nadruk ligt hier op een kritische kijk naar opbouw, compositie, lichtgebruik etc.  We doen dit in 4 sessies waarbij in de tussenliggende tijd opdrachten moeten worden uitgevoerd die we dan de keer erop weer zullen bespreken. Ik wil hierbij echt focussen op Natuur- en Landschapsfotografie. Dat kan van macro tot landschappen zijn. Abstracte, mini-landschapjes of weidse beelden, etc. 

 

3) Lightroom en/of Nik-plugins (uitsluitend nog als privé workshop)

Ik merk tijdens mijn fotoreizen dat veel mensen weliswaar Lightroom op hun computer hebben staan maar er toch nog niet goed mee uit de voeten kunnen.  Mijn aanbod is  een "workshop Basiskennis Lightroom". Het gaat hier met name het goed opzetten van een catalogus, het importeren, selecteren, terug kunnen vinden, bewerken en het weer uitvoeren van jouw beelden.

De Lightroom workshop bestaat uit  3 sessies. Indien gewenst kan er nog een sessie ‘Nik-plugins software’ aan worden toegevoegd.

 

4) Privé workshops (onderwerp op aanvraag)

Hoewel het werken met kleine groepjes heel leuk en leerzaam kan zijn, hebben de afgelopen workshops wel duidelijk gemaakt dat voor het echt efficient inspelen op specifieke vragen een 1 op 1 workshop het allerbeste werkt. Dat is wel iets duurder uiteraard maar we kunnen wel heel specifiek ingaan op de vragen die je hebt. Dit geldt met name voor de workshop Lightroom gebruik en/of Nik-plugins! 
 

Wat nog meer

  • De workshops worden gedaan via Cisco pakket Webex. Professionele e-meeting software waarbij de veiligheid en privacy zijn gewaarborgd.

  • De sessies zullen ca. 1.5 a 2 uur duren.  


Vind jij het leuk en leerzaam om met een klein groepje (individueel kan en mag dus ook!) gelijkgestemden te werken aan het uitbreiden van je fotografische kennis, druk dan op de onderstaande knop!

Deze online workshop is tijdelijk niet beschikbaar

bottom of page