Workshop op het Wad:  Water, lucht en land
"10 - 12 juli 2020"

Gegarandeerd vertrek (mits verantwoord)

Corona update

Vanwege het Coronavirus is besloten om de workshop niet op de geplande datum (3 - 5 april a.s.) te laten plaatsvinden. Ervan uitgaande dat over enige maanden alles weer 'normaal' is hebben we dit workshopweekend verplaatst naar het weekend van 10 - 12 juli 2020. Helaas moetsen door de nieuwe datum enkele mensen afhaken. Vervelend voor de mensen en vervelend voor mij maar de gezondheid staat voorop natuurlijk. Dit feit heeft nu wel als consequentie dat de oorspronkelijk volgeboekte workshop nu weer enkele plaatsen beschikbaar heeft.

Note: Ik begrijp dat je, vanwege het niet te voorspellen verloop van deze uitbraak, niet direct staat te springen om je op dit ogenblik op te geven voor deze erg leuke workshop.  Stuur me echter bij interesse toch even een mailtje dan kunnen we bekijken hoe we e.e.a. toch naar ieders tevredenheid kunnen regelen.

Voor de vierde maal organiseer ik deze workshop. Met een tjalk en een groep van max. 12 deelnemers zwerven we een weekend lang op het prachtige wad. Uiteraard heel veel fotografie zowel vanaf de boot als vanaf het wad tijdens het droogvallen. We zullen zeer waarschijnlijk ook nog een ochtend fotograferen op het fraaie eiland Terschelling. De mogelijkheden vanaf het strand zijn toch ook weer anders dan uitsluitend vanaf het schip.

Een prachtige combinatie van rust, zeilen, gezelligheid en natuurlijk, daar komen we voor, geweldige fotografiemogelijkheden.

In overleg met de schippers is dit weekend in april gekozen vanwege de relatief grote kans om op fatsoenlijke tijdstippen droog te kunnen vallen (het weer speelt hierbij altijd een grote rol). Ook is er die nachten veel maanlicht waardoor we hopelijk ook 's nachts dus wat kunnen fotograferen.

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de onbewoonde eilanden is natuurreservaat. Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebied.  Veel vogels en vrijwel zeker zien we ook veel zeehonden. (Er leven er zo'n 38000 in het wadden-gebied)

 

Dit weekend start vrijdagavond 3 april in de haven van Harlingen. We gaan aan boord van een royale (22 pers.) Oostzee tjalk. Dit zal ons vervoermiddel en accommodatie zijn voor het weekend. Het schip is uitermate geschikt om te kunnen droogvallen en geeft ons zodoende de gelegenheid van boord te gaan wanneer het water is weggetrokken.

Eenmaal aan boord worden de route en bestemming bepaald. Deze zijn namelijk afhankelijk van het weer en het getij. Het is de bedoeling zoveel mogelijk op het wad te blijven. Dat betekent dat we vroeg in de ochtend, laat in de avond en op elk moment dat we maar willen fotografisch aan de slag kunnen. 

 

Tijdens het weekend gaan we in op het technisch goed fotograferen maar vooral op het goed leren kijken. Wat is interessant en wat niet, wat laat je weg en wat neem je mee in je beeld.

 

Er zal tijd zijn voor het bewerken van je ruwe beelden en we zullen zeker tijd inruimen om de gemaakte beelden te bespreken. 

Ivm. Corona uitgesteld naar 10 - 12 juli
Nog 1 plek

Duur: van vrijdag 10 juli, 19 a 20 uur tot zondagmiddag 12 april, ca. 17 uur.   

Kosten: 430 euro pp. (Helaas is alles dermate veel duurder geworden dat ik de prijs, na 3 jaar gelijk te zijn gebleven, iets heb moeten ophogen nu. Alle maaltijden en drank zijn nog steeds wel inbegrepen uiteraard)

Inbegrepen: Eten en drinken, accommodatie, vervoer en fotografische begeleiding. (All-In)

Groepsgrootte:De groepsgrootte is 10 - 12 personen. Dat is wat groter dan normaal bij mijn workshops maar ik begeleid deze workshop dan ook niet alleen. Ook deze maal zal Mart Smit (smitinbeeld.nl) mij vergezellen op de trip. Er is zo voor iedereen ruim aandacht om hem/haar te helpen betere foto’s te maken.

Het schip: Er is een optie genomen op een comfortabel 22 pers. schip met 9 hutten (2 x 4 pers.  en 7 x 2 pers.). Een royale keuken, gezellige gemeenschappelijke ruimte, 2 douches & 2 toiletten. We zullen de verdeling van de hutten in goed overleg doen maar het zal duidelijk zijn dat er geen aanspraak kan worden gemaakt op een privé hut.

Niveau: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

De weersomstandigheden zullen mede ons programma bepalen. Uiteraard is er heel veel tijd voor fotografie ingeruimd al zal er soms dus een alternatief worden gezocht.

Note: Uiteraard volgen we de Coronacrisis op de voet (net als iedereen) en zullen we verstandig handelen daar waar het gaat over de daadwerkelijke doorgang van de workshop. We volgen de aanbevelingen van de NL overheid.

Belangrijk: Op al mijn workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon

© 2012 - TODAY by Charles Borsboom, Delft, The Netherlands   |  +31 6 524 774 35