Nieuws

---------,Dec 2012

​Een enorm mooie ervaring om te beleven hoe veilig je je kunt voelen in een metropool als Beijing, hoe afwisselend en imposant de natuur in China is, hoe rijk de cultuur is, te ervaren dat enorme tegenstellingen soms binnen enkele vierkante kilometers te vinden is. Napret is een feit door de foto's, waar ik zeer tevreden over ben.Succes!

---------,Dec 2012

​Een geweldige reis om echt een stukje China te ervaren. Door de ervaring van de reisleiding en de achtergrondkennis wat betreft cultuur, heb ik het idee dat ik echt dichtbij de chinezen zelf geweest ben. Het was erg boeiend en afwisselend, en zeker ook super gezellig.

---------,Dec 2012

​Was een enorme ervaring,en enthousiaste Reisleiding en goede begeleiding.

---------,Dec 2012

​Ik ging onervaren naar China. Maar wat ik in 10 dagen heb gezien, de stad Beijing met z'n hoogtepunten en de prachtige omgeving van Yangshuo geeft mij een goed beeld van het land en de bevolking van China. Het was een fantastische fotoworkshop met een goede begeleiding van Lucy en Charles.

Katrien, Beijing, July 2012

​Through another participant I heard of Charles’s photography program in Beijing. For me it was a unique opportunity to follow a photography course in Beijing organised by a European professional photographer. Last June I participated in two of the courses, as I have a very fancy digital SLR camera, and only using the automatic button. Afterwards I really understand why there were so many people enthusiastic about Charles’s courses. He made me use all kind of option in a split second, where I even understand what I was doing.

 

His approach is a combination of theory and practice. Before taking any pictures Charles spend time explaining some theory. Even if you think you know you it all you will learn a lot, and if you need to start from scratch, Charles has a lot of patience in explaining the details. The surroundings where we took pictures were very inspiring; within 1 hour I made the most beautiful pictures just by following Charles’ guidance. After a full day making pictures, we spend the last 2 hours evaluating the pictures on composition, used aperture, light balance, etc. I was very glad I booked two days in total, as this gave me the opportunity to bring the outcome of the evaluation in practice the next day. 

 

If you have free time in an afternoon, a weekend day or just during the week, I would really recommend this course. 

Lucy, Beijing, June 2012

​I took two workshops with Charles in Beijing and they were both completely different but equally enjoyable, informative and challenging. From a very unusual and stunning location to the daily Chinese street life, we learned and practiced how to take the best pictures in different typical situations in a relaxed yet professional way. His expertise and local knowledge are of great value to the workshops. I had two fun days in which I've definitely improved my photography skills a great deal !

Agneet, Yangshuo, april 2012

​Met veel plezier heb ik de 6-daagse fotografie cursus in Yangshou gevolgd. Charles is niet alleen een creatieve en enthousiaste fotograaf maar kan ook goed de theorie en praktijk van het vakoverbrengen. Daarnaast is hij een gids voor wie het gebied erg bekend is. Alle bijzondere plekken weet hij te vinden.Ik heb erg veel geleerd en geniet sindsdien meer van mooie plaatjes maken.

Anja, Beijing, April 2012

​No nonsense workshop, small groups, useful tips to make better shots!No nonsense workshop, small groups, useful tips to make better shots!

James, Yangshuo, April 2012

​Things i liked during my one-day workshop in Yangshuo• Practical hands on workshop, getting out into the field• Good real world tips and advice• Locations were mostly good, however one area had changed a lot since you last went so it was a little bit of let down• Friendly and approachable teaching style• I liked looking at the way you took shots, it gave me ideas and pointers on how to improve.

Arie, Beijing, April 2012

​In April heb ik de workshop gevolgd omdat ik sinds een jaar weer met een spiegelreflex camera werk en meer over de mogelijkheden van mijn camera en ook de techniek van het goed foto’s maken wilde leren.De workshop begon met een PowerPoint presentatie over hoe je iets moet fotograferen en vanuit welke hoek je het object het beste kunt benaderen, het programma dat Charles gebruikt voor het editen van zijn foto’s is Adobe Lightroom en daar gaf hij ook een demonstratie van, ik was er zeer van onder de indruk en heb het inmiddels aangeschaft en werk er mee.Na de presentatie zijn we foto’s gaan maken in een nabij gelegen Hutong en eenmaal terug zijn die uitgebreid besproken en van commentaar voorzien, later in de middag zijn we nog naar het Olympic Forest gereden om daar foto’s te maken en technieken te bespreken.Drie dagen later heb ik nogmaals een cursus gedaan, we zijn naar Beijing Wonderland gereden, dat is een nooit afgebouwd pretpark aan de Badaling Gao su ten noorden van Chang Ping, de half of ten dele afgebouwde constructies geven je geweldige mogelijkheden om aparte foto’s te maken en hier heb ik ook nog veel meer geleerd over de belichting instellingen van mijn camera.  Ook deze foto’s hebben we na afloop weer besproken.Het waren twee zeer leerzame dagen!Charles bedankt!

New (back site) logo

March 28, 2017

Voor mijn nieuwe visitekaartjes heb ik een nieuwe, meer betekenisvolle achterkant ontworpen. Kijk hier voor het nieuw ontwerp en mijn uitleg.

Fotoreis naar de parel van Baikal

February 21, 2018

Het Baikalmeer wordt ook wel de parel van Siberië genoemd. Enorme ijsvlaktes, kou, zeer fotogeniek en rustige locaties waar je veelal alleen bent. Winters Baikal is als het ware geschapen voor de landschapsfotograaf. Uitgestrekte ijsvelden met prachtige structuren, patronen en breuken, azuurblauwe ijsblokken en ijswanden.
Bijna beroemd zijn de vele grotten met hun stalagmieten en stalactieten van ijs. Altijd geweldig, maar bij zonsopkomst en -ondergang verandert zo’n grot in een ‘gouden’ ruimte. Eveneens zeer bijzonder en fotografisch aantrekkelijk zijn de gasbellen. Gestapelde lagen van schijven en bolletjes methaan in alle soorten en maten die door het ijs zijn ingesloten, een uniek en fascinerend gezicht. En tenslotte ‘schrijven’ wij fotografen in Baikal met werkelijk fantastisch licht.

Woestijnreis naar de Chinese Badain Jaran woestijn gaat weer door!

October 08, 2017

De fantastische fotoreis naar Binnen Mongolië gaat gelukkig in oktober 2017 weer door. Er was wat onduidelijkheid mbt. het gebied door plannen van de Chinese overheid maar die lijken te zijn overgewaaid. We hebben nog slechts 1 plek te 'vergeven' dus wacht niet te lang als je interesse hebt.

Expositie "C-Art"

February 09, 2017

"C-Art"

A.s. weekend is de opening van het atelier/gallery van mijn vriend Maarten Nielsen Gerlach. Uiteraard een heleboel fraai werk van hem zelf zelf maar ik ben erg gelukkig met de mogelijkheid die Maarten mij bood om een kleine selectie van mijn werk te exposeren in zijn ruimte. 

Mijn expositie bestaat uit beelden van mijn La Palma en Noord-Ierland reizen en is getiteld "C-Art".

Zowel het werk van Maarten als mijn eigen werk is te bekijken bij adres: 

Van der Brugghenstraat 9, 2613 CL Delft

Workshop "Kijken is nog geen zien", Landschapsfotografie op Tiengemeten.

March 07, 2017

Zaterdag 8 april 2017 is er weer een fotoworkshop natuur- en landschapsfotografie. Ook dit maal op het fraaie eiland Tiengemeten midden in de Haringvliet.

 

Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland en ligt middenin de Haringvliet.

Het eiland is maar 7 km lang en 2 km breed maar desondanks geweldig gevarieerd. Oorspronkelijk was het eiland grotendeels verpacht aan boeren, maar sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nationaal natuurgebied. Kijk hier voor alle informatie.

Noord Ierland 2017 gaat definitief door

June 04, 2017

 ‘Area of outstanding natural beauty’. Met deze slogan promoten de Noord-Ieren de Antrim kust. Voor de derde maal dit jaar gaat de fotoreis gegarandeerd door.

Deze kuststrook, een uurtje ten noorden van Belfast, is een mekka van veelzijdigheid. Prachtige rotsformaties, verlaten strandjes, kleine haventjes en het zo typische groene Ierse heuvellandschap direct in het achterland. Kijk voor meer informatie op 'NOORD-IERLAND NATUUR & HISTORIE'  of hier voor meer informatie via deze website

Workhop: "Val Droog ! (op het wad)"

May 13, 2017

Afgelopen oktober heb ik deze workshop voor de eerste maal georganiseerd. Met een tjalk en een groep van 12 deelnemers hebben we een weekend lang op het wad rondgezworven. Uiteraard veel fotografie zowel vanaf de boot als vanaf het wad tijdens het droogvallen. 

We hadden prachtig fotoweer en aan de broodnodige gezelligheid ontbrak het ook zeker niet. De deelnemers waren dan ook zonder uitzondering zeer enthousiast.

Vanwege deze positieve ervaring heb ik dan ook een tweede workshop gepland. Deze valt in het weekend van 12 - 14 mei.

Dit weekend is gekozen vanwege de relatief grote kans om een aantal malen droog te kunnen vallen (het weer speelt hierbij altijd een grote rol) en de maanstand. (Er is flink wat maanlicht wat het extra aantrekkelijk maakt om 's nachts te vertoeven op het wad)

click op de foto voor alle informatie

Nieuwe workhop: "Val Droog ! (op het wad)"

September 29, 2016

Vooraankondiging nieuwe workshop "WEEKEND OP HET WAD"
Van 30 sep-2 okt organiseer ik een workshop landschapsfotografie op het wad. Met een stoere tjalk een weekend lang op het wad (zware weersomstandigheden daargelaten). Ervaar het droogvallen, het water, het licht. Ook de vele de vogels en andere dieren. Min. 9, max 12 deelnemers. Vanwege de groepsgrootte doe ik deze samen met Jan Smit en/of Mart Smit.
Meer info volgt spoedig. (je kunt me natuurlijk wel al mailen bij interesse)

Workshop "Kijken is nog geen zien", Landschapsfotografie op Tiengemeten.

March 08, 2016

Zaterdag 9 april is er een fotoworkshop natuur- en landschapsfotografie. Ook dit maal op het fraaie eiland Tiengemeten midden in de Haringvliet. Zie hier voor meer informatie

Noord Ierland 2016 staat online. (VOL !!)

October 21, 2015

 ‘Area of outstanding natural beauty’. Met deze slogan promoten de Noord-Ieren de Antrim kust. Na een doorslaand succes van afgelopen juni, staat de 2016 editie nu online.

Deze kuststrook, een uurtje ten noorden van Belfast, is een mekka van veelzijdigheid. Prachtige rotsformaties, verlaten strandjes, kleine haventjes en het zo typische groene Ierse heuvellandschap direct in het achterland. Kijk voor meer informatie op 'NOORD-IERLAND NATUUR & HISTORIE'  of hier voor meer informatie via deze website

1 / 2

Please reload

  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon

© 2012 - 2019 by Charles Borsboom, Delft, The Netherlands   |  +31 6 524 774 35